Nëse nuk ke Facebook je psikopat

Thursday, August 2, 2012Çdonjëri i cili nuk ka një akount të tij personal në Facebook është psikopat. Sipas psikologut gjerman Christoph Mueller i cili supozon se niveli i veprimtarisë njerëzore në rrjetet sociale në internet mund të rezultojë me një progres mjaft pozitiv të zhvillimit të tij mendor.
Sipas teorisë së Miller, njerëzit të cilët pretendojnë se nuk janë të interesuar për Twitter ose Facebook kanë zhvillim mendor të çrregulluar dhe jo të drejtë, transmeton Shqipmedia.
Shkencëtari shpjegon se as vrasësi norvegjez Anders Brejvik dhe as kasapi i Kolorados James Holmes nuk kishin profilet e tyre në Facebook që sipas shkencëtarit shpreh qartë se të dy nuk ishin shumë të lidhur me rrethin dhe shoqërinë ku jetonin.
Ai beson se shqyrtimi i veprimtarive në rrjet nga persona ta ndryshëm mund të bëhet mjet i fort për zbulimin e personaliteteve antishoqërore.
Në mbështetje të kësaj teorie, Mueller tha se reth 80 përqind e kompanive gjermane kontrollojnë se nëse një kandidat pune ka një profil në rrjetin shoqëror, cili nuk posedon merr refuzim të kërkesës për punë.
Share this article on :
 
© Copyright 2011-2012 Gazeta Sot Online All Rights Reserved.