Ke lindur në vjeshtë? Do t’i arrish me siguri 100 vite jetë

Monday, September 17, 2012Ke lindur në vjeshtë? Do t’i arrish me siguri 100 vite jetë
Ke lindur në vjeshtë? Me siguri që do të arrish t’i shuash qirinjtë e 100-vjetorit tënd.
Këtë e pohon së fundmi, një kërkim i Universitetit të Çikagos, botuar në “Journal of Research“, sipas të cilit, ata që kanë lindur gjatë muajve të vjeshtës, kanë gjasa që të jetojnë më gjatë se të tjerët.
Hulumtimi, i lindur në vazhdën e studimeve të mëparshme mbi jetëgjatësinë, u krye duke analizuar të dhënat nga më shumë se 1.500 100-vjeçarë të lindur në SHBA, në mes të periudhës së viteve 1880 dhe 1895.
Autorët e tij, Leonid Gavrilov dhe Natalia Gavrilova, kanë përfshirë në vlerësimet e tyre të gjitha statistikat e tyre jetësore dhe kanë vënë re një tregues të përbashkët tek të gjithë ata: Kishin lindur gjatë muajve, shtator, tetor dhe nëntor ...
Rezultat ky që tregon se të lindurit e këtyre muajve, kanë probabilitet që të jetojnë më gjatë se ata që lindin përshembull në periudhën e pranverës.
E kjo, sepse sipas studiuesve, gjatë kësaj periudhe, foshnjat kanë gjasa që të marrin infeksione, të cilat u përcaktojnë në fakt edhe gjithë ecurinë e shëndetit të tyre në jetë.
Share this article on :
 
© Copyright 2011-2012 Gazeta Sot Online All Rights Reserved.