Sinoziti? Largohet vetëm me një mënyrë popullore

Wednesday, September 12, 2012Sinoziti? Largohet vetëm me një mënyrë popullore
Ju mund të blini ilaçe sa të doni, por sinusiti ka vetëm një mënyrë për ta luftuar. Fjala është për atë popullore, mjaft të thjeshtë: Ujë me kripë.
Po, po. Mjafton vetëm një gotë ujë e përzier me kripë dhe do të shihni sesi kjo terapi do të funksionojë menjëherë.
Kjo mund të duket si një "ilaç i gjyshes", por tani rreth tij ka edhe një vërtetim shkencor.
Dhe efikasiteti i tij është demonstruar në fakt edhe nga një studimi amerikan i ndërmarrë nga Universiteti i Visconsinit.
Sipas tij, uji me kripë paraqet një efekt pothuajse të menjëhershëm për të liruar kanalet e zëna të hundës dhe nga shtypja e shkaktuar prej sinusitit.
Do të mjaftonin vetëm dy gota në ditë.
Eshtë një mënyrë, e cila paraqitet funksionale, si për të rriturit, ashtu edhe për fëmijët, madje edhe për ata shumë të vegjël.
Sekreti i saj qëndron pikërisht në faktin se pastrimi me ujë dhe kripë, mbron dhe ushqen mukozat që rreshtohen në zgavrën e hundës, ndërsa arrin deri te muret e sinuseve. Duke ndihmuar kështu për të pastruar të gjithë zonën e hundës, e cila çdo ditë është e ekspozuar ndaj të gjitha llojeve të mikrobeve, smogut apo pluhurit.
Share this article on :
 
© Copyright 2011-2012 Gazeta Sot Online All Rights Reserved.